Postup cesty


View Postup Honzikovy cesty in a larger map

úterý 24. června 2014

And may the winds be ever in your favor

Začínám. Už zase. Ale tentokrát už jako fakt a doopravdy. S Pacifikem v zádech a vším ostatním přede mnou. Původní plán byl namočit se klidně i víc než po kolena ale potom co jsem viděl surfaře celé v neoprenových oblečcích...
Takže kolo pokřtěno v oceánu, vzorek písku odebrán, fotodokumentace provedena, teď to jen celý nezvorat =)
krest na zapadnim pobrezi
Musim rict ze az na par neprijemnosti, je prvni faze cesty super. Pocinaje mym prijezdem k oceanu se pocasi dost zlepsilo (uz nemusim mit tri vrstvy obleceni) a navic okolni priroda je nadherna.

Prvni tedy ocean - mekoucky pisek, slunicko pak vylet k majaku s rozhledem po celem pobrezi.


Od oceanu pak podel reky Columbia. Vsude same lesy a obrovske mosty k mestum lezicim na opacne strane reky.
posledni kousek dlooouheho mostu (aspon 3km)
Asi den cesty od pobrezi to zacalo byt nejvic uchvancancujici. Jedete udolim reky, po obou stranach kopce a najednou zacnete mijet potucky. Ty jsou cim dal vetsi a nakonec prijde cast, kde kazdych par kilometru nejaky vodopad. U toho nejvetsiho (Multnomah) jsem si neodpustil malou prestavku a vyslap az na jeho vrchol.

Multnomah falls
Nejzajimavejsi na ceste podel reky bylo, jak rychle se meni krajina. Jeden den jste v zelene, zalesnene oblasti s vodopady a druhy den jedete vyprahlou pustinou. Prvni polovina tedy super, krasna priroda, same cyklostezky atp. Druhou cast jsem jel prakticky jen po dalnici (jinudy to ani neslo) a nebyl duvod zastavovat a kochat se protoze okolni skaly a plane byly porad stejne. Na druhou stranu jsem byl po dalnici schopen dat pres 180 km za jeden den =)

Jen pro ilustraci - tyhle fotky byly porizeny behem 2 dni:

Zelena Columbia

Polosucha Columbia

Vyprahla Columbia
A ted teprve zacne ta prava zabava, protoze nasledujici dve sekce jsou Pustina a Hory. Takze snad tohle nebude muj posledni prispevek =D


Žádné komentáře:

Okomentovat