Postup cesty


View Postup Honzikovy cesty in a larger map

neděle 22. června 2014

Seattle

To se nedá, fakt ne. Spánek, prohlídka města nebo dodržení plánu - vyberte si jen dvě. A přestože jsem zanedbal spánek, tak to stejně byla jen rychloprohlídka. Anzto jsem se potreboval trochu vyspat a dostat se do centra taky chvilu trva, zbyly na Seattle jen dve odpoledne.

Odpoledne #1

Rychloseznamka. Kolmo k pristavu, s Watertaxi pres vodu a pak po svych - Seattle je mozna bike-friendly, ale v centru se motat fakt nehodlam. V podstate jsem stihl jen dve veci - Pike Market a latte v kavarne.
Na trhu jsem ukoristil prvni (a na dlouho snad i posledni) suvenyr - oranzovy tricko s kolem. Sice mam sebou jeste kosili ale ted nosim vyhradne tohle =)


Pike Market
udajne uplne prvni Starbucks
Tricka! (na vesaku detska verze meho ulovku)
Po trzisti zbyla jen asi hodinka casu, tak akorat abych zapadl do klidne kavarny dal od centra, dal si latte, napsal prvni zapis do deniku (jo, staromodni, papirovy denik ;) ) a precetl si dopis na cestu. A pak uz nejvyssi cas jet zpatky a aspon trochu se vyspat.

pohodicka u kaficka

Odpoledne #2

Posledni den v Seattlu - hodlam z mesta behem par hodin vydimat maximum! Startujeme na Monorailu (jednokolejka na pilirich nad silnici) kterou se dostanete na stanici jen par metru od nejcentrovatejsiho centra - k pate dominanty Seattlu, Space Needle. Odpoledne se skladalo v podstate jen 3+1 atrakci.

Monorail

Prvni atrakce - Chihuly Garden and Glass

Jo, presne jak, kytky a sklo. Nikdy bych neveril ze neco takoveho bude jedna z nejuzasnejsich veci co jsem kdy videl a ze si tak uziju obycejnou "prohlidku". Fotky jsou sice dobra vec ale videt to na vlastni oci! Mam desitky fotek, tak vam dam malou ochutnavku =)







Druha atrakce - EMP Museum

Clovek by tady mohl klidne stravit cely den a vubec by se nenudil. Detailni prohlidka vsech exponatu a zakouti by trvala tyden. Ja mel neco pres hodinu. Je tu hned nekolik oddelenych sekci a kazda stoji za to.

Vystava popularni hudby - zejmena Hendrix a Nirvana (desitky celych i rotriskanych kytar, dopisy, fotky,...)

Nirvana
Vystava sci-fi - rekvizity ze spousty kultovnich filmu a serialu tohoto zanru.

Stargate!
Vystava hororu - desivejsi verze sci-fi sekce s vetrelcem v zivotni velikosti

Alien
Vystava fantasy - od draku pres World of Warcraft az po Tyriona a Cersei

doufam ze neumrel zatimco jsem pryc
Mrakodrapy z lega - samozrejme nesmi chybet Space Needle


Intermezzo - sobotni mse

Najit v te americke zmeti protestanstkych cirkvi katolicky kostel, navic primo v centru, to bylo fakt stesti. Vypada to tu kapicku jinak - u nas jsou kostely kamenne, tady drevene. Misto varhan klavir. Taky maji velice sikovnou knizecku se vsema textama v kazde lavici. Navic moc sympaticky farar. Clovek se tu citi jako doma =)

Treti (a posledni) atrakce - Space Needle

Tohle jsem si nechal az na konec a popravde to zas takovy terno neni. Je to moc hezka stavba s krasnym vyhledem na mesto ale vic od toho necekejte =) (asi jako Eiffelovka) Celkovy dojem taky trochu pokazilo pocasi, pac jen co jsem se konecne dostal nahoru tak zacalo prset. Takze jen par povinnych fotek a zase zpatky dolu a pak hned smer postel, protoze zitra uz je prvni den samotne jizdy.

Space Needle z nedalekeho parku



3 komentáře:

  1. Dobré atrakce! Že ty lidi tahle fronta do Starbucks neodradí! Čihuly jsou zajímavý, taky mají šikovný skláře :-) a trať ve vzduchu, sen všech scifi fanoušků! Tak zdravíčko a šťastnou cestu!

    OdpovědětVymazat
  2. Seattle, moje vysněný město! :)

    Měj se krásně a hlavně opatrně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Seattle je mesto meho vubec nejoblibenejsiho serialu greys anatomy. A prsi tam skoro porad, takze se nedivim ze prselo i tobe :) diky za rozsireni obzoru ze tam neni jen fiktivni seattle grace namocnice a space needle :)

    OdpovědětVymazat