Postup cesty


View Postup Honzikovy cesty in a larger map

čtvrtek 26. června 2014

Warm Showers

WarmShowers.org jsou velmi dulezitou soucasti me cesty. Aby totiz mohl clovek pres den fungovat na kole, potrebuje alespon nejake zazemi, sprcha, jidlo, misto na spani. Jasne, jde to i bez toho, ale to ma pak neblahy vliv na moralku =)

Pokud znate Couchsurfing tak Warm Showers je v podstate to same, akorad se zameruje pouze na cyklisty. Ma to tu vyhodu, ze jde o mensi skupinu lidi, kteri maji spolecny zajem. Pokud u nekoho takoveho prespavam, muzu se spolehnout ze jde o podobne postizene jedince, kteri maji pochopeni pro moje potreby. Spousta hostitelu ma navic za sebou delsi ci kratsi cyklovylety (takze je o cem se bavit) a navic muzou poskytnout cenne rady ohledne mistnich cyklotras apod.

Musim rict, ze zatim vsichni hostitele byli velice mili a pohostinni. Vetsinou nabidnou krome sprchy, mista na stan (nebo dokonce postele!) i nejakou veceri a snidani. Kazda navsteva je trochu jina a je to taky o moc vetsi zabava nez byt sam nekde v kempu =)

Par hostitelu se kteryma jsem se doted seznamil:

Frosene a John - na trhu kde prodavaji Baklavu
Jurek - ktery mi pro bezpecnost daroval vystrazny trojuhelnik na kolo

Meredith - ktere jsem pomahal postavit kousek jejich pojizdneho domku
Ken a Joyce - u kterych jsem spal v kralovske posteli a dostal vyborne domaci boruvkove muffiny

A spousta dalsich, nemene milych a pohostinnych hostitelu
Dekuji!

Mimochodem, nas dum se timto stal taktez clenem komunity a dokonce se chysta prvni navsteva - pripravte se na zpravy z operace KIM ;)

2 komentáře:

  1. Honzo, blog je perfektní, moc rád to čtu, jsi fakt dobrej! Dnes jsem dal link k tvému blogu na nástěnku naší třídy v Praze na spoluzaci.cz. Byla založena před dvěma roky když jsme měli 40-cáté výročí ukončení ZDŠ. Tak budeš určitě mít pár nových čtenářů! Zdenek (kamarád Jurka ze Seattle, mluvili jsme přes telefon)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Jsem rád že se blog líbí =) A díky za reklamu

      Vymazat